act

ACT!

Agera, med utgångspunkt i de globala målen

Programmet på European Jamboree 2020 bygger på tre pelare. Wake up, Look around och ACT! och varje dag på lägret är utgår från dessa tre pelare.

Wake up, Vakna

Dagen börjas med modulprogrammet som fokuserar på moderna scoutaktiviteter och kunskaper. Här kanske man lär sig att segla i Gdanskbukten eller ägnar sig åt mer klassisk scoutkunskaper som lägerbygge. Man utvecklar sina färdigheter och lär sig nya saker.

Look around, Inspireras

På eftermiddagarna kommer scouterna kunna utforska de nya kunskaper man skaffat sig, inspireras av andras utveckling och reflektera över hur vi tar det vidare mot 2030 och de globala målen.
Här får alla en möjlighet att upptäcka vad vi kan göra med utgångspunkt i de globala målen, för att förändra oss själva och omvärlden och ge oss nya verktyg.

ACT!, Agera!

I slutet av veckan kommer vi sätta vår förmåga att agera på prov, genom olika projekt och samhällsengagemang kommer scouterna få medverka till att förändra världen, lokalt och globalt.