glada_scouter_som_leker

Deltagare

För dig som vill åka som deltagare

14 – 18 år, födda mellan 26 juli 2002 och 31 december 2006

Sommaren 2020 kan du som under året fyller 14 år men som inte har fyllt 18 år innan lägret börjar hänga med Scouterna till European Jamboree 2020 i Gdansk, Polen som deltagare. Lägret är det första av sitt slag sedan 2005 och arrangeras av de Polska scouterna med stöd ifrån både WOSM och WAGGGS respektive europaregioner. Tillsammans med massa nya scoutkompisar kommer ni få uppleva en härlig lägervecka vid den polska östersjökusten.

Ni kommer delas in i avdelningar med andra svenska scouter. En avdelning består av 36 scouter och fyra avdelningsledare, varje avdelning delas sedan in i fyra stycken patruller. På lägret kommer ni sedan att bo och leva tillsammans i era avdelningar och göra program tillsammans i era patruller. Lägret kommer att förse patrullerna med den utrustning som behövs för att laga mat och för att bygga en bra matplats. Men tält att sova i och matsaker att äta din egna mat på kommer du att behöva ordna själv. Vi i kontingentsledningen föreslår att avdelningarna tillsammans funderar över hur man vill bo och löser boendefrågan. Kanske har ni tält i er kår som ni kan låna med er, eller någon avdelning kanske föredrar att sova i vindskydd. Det avgör ni själva hur just ni vill göra.

De polska scouterna har ett genomtänkt, häftigt program som bygger på att stärka dina egna förmågor och inspireras av andra till att själv agera. Med utgångspunkt i de globala målen gör vi tillsammans något för att förbättra vår värld. Läs mer om lägrets tema här.

Kostnad för deltagare är 8 900 kr.

Resa från startpunkt i Sverige till lägret och tillbaka ingår i priset. Resa från hemmet till startpunkt och resa till obligatorisk förträff ingår inte i priset.

Boende ordnar avdelningarna gemensamt, vi rekommenderar att ni samlar ihop tält eller vindskydd från era scoutkårer och tar med er.

Märke ingår i avgiften, varje scout får 3 st märken.

Läs mer om ansökning här

Viktiga datum för dig som deltagare